Over Huisartsen van Nederland

Huisartsen van Nederland is opgericht in 2020 door een huisarts voor huisartsen, vanuit het ideaal om een bijdrage te leveren aan de tekorten in de huisartsenzorg.

Onze innovatieve oplossing is gebaseerd op patient flow management software, met een triagemodule op basis van artificial intelligence. De software is veilig, te koppelen aan het Huisartsen Informatie Systeem (HIS) en is zelflerend en tijdbesparend. Patiënten worden sneller en efficiënter geholpen, op het juiste moment, door de juiste zorgverlener en via de de juiste contactmethode. Het gevolg is dat niet alleen de praktijkgrootte kan stijgen, maar ook dat de huisarts én het ondersteunend personeel minder druk ervaren zodat er meer tijd vrijkomt voor de zorgvragen die meer tijd behoeven. Beide hebben een positief effect op de toegankelijkheid en de kwaliteit van zorg.

Wij werken intensief samen met het Finse medische techbedrijf Klinik Healthcare Solutions. Het door hen ontwikkelde systeem is inmiddels geïmplementeerd bij ruim 500 zorgcentra in Finland en Engeland. Het systeem kent circa 2 miljoen eindgebruikers. De eertselijns gezondheidszorg in Finland en Engeland zijn kwalitatief hoogwaardige zorgsystemen en lijken binnen Europa sterk op de Nederlandse eerstelijnszorg. Dit is een van de redenen waarom wij voor de Finse oplossing hebben gekozen.