Over Huisartsen van Nederland

Huisartsen van Nederland is opgericht in 2020 door een huisarts voor huisartsen, vanuit het ideaal om een bijdrage te leveren aan de tekorten in de huisartsenzorg.

Onze oplossing leidt patiënten op een veilige, tijdige en kosteneffectieve manier naar het juiste punt van zorg. Wij helpen huisartsenpraktijken niet alleen met het verbeteren van de toegang tot zorg, maar ook bij het vormgeven van het beheer van de patiëntenstroom en bij de taakherschikking van het personeel. Dit leidt tot een lagere werkdruk bij het praktijkpersoneel en een toename van de zorgcapaciteit.

We vereenvoudigen de toegang tot gezondheidszorg voor patiënten en stellen zorgverleners in staat om middelen efficiënter in te zetten, waardoor het mogelijk wordt om met minder personeel en middelen een betere dienstverlening te bieden, zonder het persoonlijk contact met de patiënt te verliezen.

Wij werken intensief samen met het Finse medische techbedrijf Klinik Healthcare Solutions. Het door hen ontwikkelde systeem is inmiddels geïmplementeerd bij ruim 500 zorgcentra in Finland, Engeland en Nederland. Het systeem kent circa 3.6 miljoen eindgebruikers. De eerstelijnsgezondheidszorg in Finland en Engeland zijn kwalitatief hoogwaardige zorgsystemen en lijken binnen Europa sterk op de Nederlandse eerstelijnszorg. Dit is een van de redenen waarom wij voor de Finse oplossing hebben gekozen.

Team:

Het vaste team van Huisartsen van Nederland

Charlotte van Sassen: Huisarts, oprichter en bestuurder

In 2020 ben ik met Huisartsen van Nederland gestart vanuit idealisme. Door mijn rol als waarnemend huisarts en docent aan de huisartsopleiding (2017-heden) ervaar ik persoonlijk de oplopende druk in de praktijk. Daarnaast kom ik vanwege mijn promotieonderzoek naar diagnosefouten (2018-heden) veel in aanraking met innovaties en digitalisering om diagnosefouten te helpen voorkomen. Hierdoor raakte ik geïnspireerd om digitalisering in te gaan zetten als hulpmiddel om een deel van de tekorten in de zorg te kunnen oplossen. Mijn droom om een bijdrage te kunnen leveren aan een deel van de oplossing voor de druk op de eerstelijns zorg kwam uit met Huisartsen van Nederland! Samen met ons team helpen wij inmiddels veel patiënten om eenvoudige toegang te krijgen tot onze hoogwaardige gezondheidszorg die met passie en liefde door onze collega’s van de eerstelijn wordt verleend.

Johannes Schouten: Bestuurder

Als bestuurder ben ik verbonden aan een aantal organisaties in de sector zorg- en gezondheid. Verder richt ik mij op procesinnovatie, effectiviteitsmetingen en bekostigingsmodellen in de zorg. Sinds november 2020 voer ik samen met mijn collega’s Richard Witteman en Charlotte van Sassen het bestuur over Huisartsen van Nederland.

Richard Witteman: Bestuurder

Mijn carrière ben ik gestart als IT-er in de zorg. Momenteel ben ik als bestuurder verbonden aan een aantal organisaties in de sector zorg- en gezondheid, waaronder Huisartsen van Nederland. In deze rol houd ik mij sinds 2020 voornamelijk bezig met de technische kant zoals applicatie integraties en IT support processen.

Eldrid Bron: Business developer

Na mijn master gezondheidsrecht ben ik gaan werken bij zorgadvieskantoor InoCare. In die hoedanigheid ben ik betrokken geweest bij de advisering van de verzelfstandiging van medisch specialisten. Zo kon ik een rol vervullen in de zorg vanuit een niet zorg-inhoudelijk perspectief. Na mijn werkzaamheden bij InoCare ben ik een start-up in de zorg gestart, gericht op hulpmiddelen. Met de kennis en ervaring vanuit deze start-up  ben ik gestart als business developer bij Huisartsen van Nederland

Ian Prins: Account- en Relatiemanager

Na zelf 2,5 jaar werkzaam te zijn geweest in de 1e lijn gezondheidszorg ben ik bij Huisartsen van Nederland terecht gekomen. Hier begeleid en overzie ik alle nieuwe aanmeldingen van A tot Z.  Tevens ga ik over het technische gedeelte en de servicedesk van HvNL. 

Willem de Boer: Programma en project manager

Vanuit de rol als programma- en/of project manager werkzaam geweest bij diverse organisaties. Waarbij ik met name betrokken ben bij het juist implementeren van proces innovaties. En het verder verbeteren van een effectieve inzet van mensen en middelen.